Susanne Edam  (1991, Schellinkhout) studeerde in 2015 af aan de Gerrit Rietveld Academie in de richting Textiel. Hier onderzocht zij overeenkomsten tussen menselijk gedrag en structuren van organische fenomenen. Ze vraagt zich af in hoeverre wij bij ons handelen op onderbewust niveau vaardigheden ontlenen aan verschijnselen in de natuur. Deze fascinatie speelt steevast de hoofdrol in haar projecten.

Textiel Asiel
Toen een paar jaar geleden haar oma verhuisde, kreeg ze koffers vol met vergeten naaiprojecten, stilgevallen reparatie-klusjes en reststukken textiel. In eerste instantie pakte ze de draad op, waar oma deze had losgelaten en begon projecten af te maken. Het idee; heel romantisch. Maar gaandeweg voelde het meer en meer als een te grote belofte en bovendien niet erg relevant. Oma had tijdens de verhuizing zowel fysiek als mentaal afstand genomen van de klusjes en hierbij ook een last van haar schouders geworpen. Een last die Suus in haar project onbewust oppakte en overnam. Dit beseffende werd het tijd voor een ander plan, een nieuwe benadering.
Nu gebruikt ze de stoffen voor mee moderne ontwerpen: duurzaam, uniek, uniseks en handgemaakt. De afmeting van de stof bepaald de maat van het kledingstuk en de restjes die daarvan overblijven worden verwerkt tot vlaggenlijn, tas of portemonnee.
De ontwerpen worden ook gebruikt in de workshops in Bild, om deze reden ze zijn simpel en no-nonsens. Zo blijven ook deze workshops toegankelijk voor iedereen!


Niamh mcCullough (1985, Belfast, Noord-Ierland) behaalde in 2014 haar diploma aan de AHK. Ze onderzoekt hoe Community Art - waarbij kunstzinnige projecten worden ingezet rondom sociale vraagstukken - een bijdrage kan leveren om verdeeldheid te overbruggen. Zo nodigt zij verschillende mensen uit om fysiek deel te nemen aan haar tekeningen en prikkelt zij de toeschouwer om in letterlijke zin betekenis aan het werk te geven.

Atelier Nies
Atelier Nies verzorgd workshops voor het innerlijke kind. Tijdens een workshop zijn we ongeveer 2,5 uur bezig. Hoe heerlijk is het om lekker te priekken en te freubelen terwijl je gedachtes afdwalen, of juist helemaal hier in het moment blijven. Het vormen van een beeld zonder vooraf allerlei verwachtingen en beperkingen aan je zelf op te leggen! Om geen specifiek einddoel vast te stellen, maar gewoon te beginnen. Om niet voor af beren op de weg te zien die je tegenhouden, maar kleine probleempjes al reizend te overmeesteren.


"It's the journey not the destination that matters."


"De beelden vormen zich vanzelf, als je maar begint!"

www.ateliernies.nl